Friday, 18 July 2014

Keep Calm Dear

Assalamualaikum wbt..

Hello peeps!!!

Dah lama kan blog aku nie xdiupdatekn oleh tuan punye badan nie sendiri..hahahaha

nak buek camno..

sojak den masok zaman persekolahan nie balik

hidup den manjang nak buzy ajo..

naseb baek pengajian den kek sinun hanyo duo tahon..

tak do la merano lamo sangat hidup den kek sano..huhuuhu

by the way...

HARI RAYA AIDILFITRI nak dekat da..

persiapan aku nak beli baju raye sume

alat mekap sume sempat lagi ker nak beli..huwaaaa!!

sume nye macam dah last minit..hukhukhuk

dah la first first raye aku + abg aku + mummy aku jer yg braye..

xde syok woooo...

sape lagi nak braya ngn aku weyhhhh! huwaaaa

SOOOOOODEYHH!

kesayangan aku pulak jauh..huhuhuu

terpakso lah terimo kenyataan..yer takk? hmmmm




Wednesday, 30 October 2013

Present for MEN

Assalamualaikum wbt....


hai koranggg...

kadang kadangkn aku terpikir sensowang bile termenung jauh

ape hadiah yang sesuai nak bagi kat orang yang bernama LELAKI

law laki nak bagi hadiah kat pompuan senang jer kan...

coklat la...bunga la...bear la...watever la...kn?

hmmmmmmm...so...kat bawah nie nanti aku akan bagitaw tips2 or ape bende jenis hadiah nak bagi kat lelaki

tak kesah for boyfren ker...bestfren ker...ayah ker...abang ker...adik ker...

hopefully dapat bantu korang ^^

sooooooo....


bubye! =)






1. Minyak wangi
Lelaki ada dua jenis satu jenis pemakai minyak wangi, satu lagi sebaliknya. So kenal pasti si dia jenis yang bagaimana. Takut kalau dia memang tak suka pakai perfume mungkin sebab alergic. Macam buah hati aku tu dia memang tak suka dengan perfume. Katanya lelaki sejati tak pakai perfume-perfume bagai ni. Bau lelaki sejati lagi best kot! huhu. Tapi memang pun. Aku rasa la kan, korang tak tahu la kan. hehe.


2. Wallet
Hadiah nie paling famous kot. Wallet dan lelaki mana boleh dipisahkan kan? Tapi kalau nak beli janganlah beli wallet cap ayam. Memang confirm si dia tak akan pakai. Kalau boleh kan kita tengok wallet sidia yang sedia ada. Then kalau nak bagi hadiah beli wallet pattern lain dari yang dia pakai. Baru si dia lebih teruja. Dulu aku dah pernah bagi wallet dekat buah hati sebab wallet dia dulu dah lusuh. Sekarang ni aku tengok masih ok lagi so tak perlu la kot nak beli wallet untuk dia lagi kan.


3. Belt @ tali pinggang
Yang nie pon kebiasaan lelaki mempunyai banyak koleksi belt / tali pinggang. So boleh jer kalau kita nak bagi tali pinggang untuk si dia. Bila si dia pakai terus teringat kat kita ? Eh, ye ke ? hehe. 2 tahun lepas dah pernah bagi belt untuk buah hati ternyata dia memang suka sangat dengan belt tu sebab selalu tengok dia pakai belt aku bagi tu.


4. Baju
Ramai orang kata bila bercinta, bertunang ker tak elok bagi baju kepada pasangan kerana nanti hubungan pasangan tu tak kekal lama. Yang ni memang aku bangkang! Ingat jodoh adalah kuasa Tuhan. Kalau pon kau kata sebab baju itu adalah kebetulan semata-mata. Almost 4 years dah kenal dengan buah hati ni rasanya dah banyak sangat aku bagi baju kat dia tapi my relationship Alhamdulillah masih lagi kekal sampai sekarang. :)  So gurls jangan percaya dengan kepercayaan karut ok!  


5. Jam
Kalau nak bagi hadiah jam memang perlukan kos lebih sikit lah. Sebab semua orang tahu harga jam of course beratus-ratus kan. Takkan nak beli yang cap ayam kot ? So kalau tak ada duit beratus-ratus tu lupakan jer lah hasrat untuk memberi jam. Sebab? Tahu kan lelaki pentingkan kualiti? Kenalpasti si dia suka style jam yang bagaimana then barulah memilih. Setakat ni memang tak pernah bagi jam lagi dekat buah hati sebab dia memang tak suka pakai jam. So tak payah la aku nak susah-susah bagi dia jam kan. Bos dia bagi jam pon dia simpan je, bila time meeting atau day dengan bos dia barulah nak pakai jam tu. Boleh pulak macam tu. ishx3


6. Pen 
Hadiah pen paling exclusive bagi aku. Walaupon simple tapi sangat bermakna dan penting kepada lelaki yang berkerjaya. Tak percaya tanya lelaki. Eh, betol ke? hehe. Tapi memang tak penah terfikir nak bagi pon dekat buah hati sebab dia bukan suka pegang-pegang pen ni even pon dia lelaki yang bekerjaya. Nak signature pon malas, secocet je dia sign. haha. Kutuk buah hati sekali sekala apa ada hal, ye tak ? :P


7. Gadget
Wah!!! hadiah yang nie paling ditunggu oleh lelaki. Kalau dia pakai handphone 3310, korang upgrade lah handpone yang si dia pakai. Kalau kau tahu si dia aim ipad dan kau mampu, so tak salah kalau kau memenuhi impian si dia. Pasti si dia suka :) Ataupon gadget lain seperti mp4, ps3 atau laptop misalnya? Tapi for me memang tak mampu la kan nak beli gadget mahal-mahal tu untuk buah hati. Tapi kalau aku mampu sekalipon aku tak beli jugak gadget mahal-mahal untuk dia sebab dia bukannya suka pon. Handset dia yang mahal-mahal sume dia campak masuk dalam air. Last-last handset cokia jugak dia pakainya. Bagi dia asal boleh call orang sudah. huhu.


8. Aksesori
Kalau bab aksesori nie luas. Banyak benda korang boleh bagi contoh kalau si dia sukakan fotografi, kau boleh belikan lens ataupon yang berkaitan dengan kamera. Kalau si dia sukakan komik boleh belikan si dia kartun ataupon gundam. Ataupon kalau si dia kaki bola boleh belikan kasut bola sebagai hadiah. sweet kan? Buah hati aku tu memang kaki bola tapi tak de maknanya nak bagi dia hadiah kasut bola sebab kasut bola dia dah melambak. Membazir je aku beli karang tak pakai jugak. 


9. Majlis hari jadi
Perasan tak lelaki jenis tak kisah kalau tak celebrate hari jadi mereka? So apa kata bila tiba hari jadi mereka kita buat suprise party untuk mereka. Pasti mereka teruja dan terharu. Hmm maybe bila dah kahwin nanti la baru aku buat suprise party untuk si buah hati. hehe. 


10. DIY birthday card
Haaa DIY birthday card memerlukan kreativiti kita. So u olss boleh jer google untuk cari idea membuat birthday card untuk mereka. Pasti mereka rasa lebih dihargai kerana kita sanggup membuat sendiri dari membeli. :P


11. Kasih sayang
Yang nie lebih besar dari 10 kat atas. Kasih sayang yang mereka perlukan dari kita melebihi dari kebendaan. Pada mereka memadai sekiranya kita sayang mereka dan itu merupakan hadiah paling besar untuk mereka. Ye yang ni aku setuju. Kadang tu aku pernah jugak tak bagi apa-apa masa birthday dia, just ucapan je yang mampu aku berikan. Si dia memang tak kisah pon sebenarnya tapi kita orang pompuan je yang over-over sikit kan. huhu.


AWAS!!!

artikel nie aku kopi pasta jer dri KAK AJUERA kite nie ^^ 

sorry yer kak ajuera sbb amek senyap2..heeeee..

peace! =)

SPM SPM SPM...

Assalamualaikum...



huhuii...lagi baper ari jer lagi nak SPM nie...

ummm...anggaran dalam 5 ari cm tu laaa...

next week jer... =( (macam xredy jer aku nie..hmmm?

budak2 hostel aku da makin ramai da yang xsihat..

da nak SPM nie makin banyak pulak penyakit yang datang..

minta mintala aku xkene nanti...aminnnn

pastu patutnya isnin depan skola aku ade wat program Solat Hajat untuk student form 5 n jmput 

parents skali datang..

tapi mak aku xdpat nk datang.. :( (xder transpot) sedihhhhhhhhhh...

 sokeyla..ramai jgak parents membe2 aku xdapat nak datang nanti...

hmmmmmm.....




Tuesday, 29 October 2013

ANNUAL DINNER!

Assalamualaikum...

hai hai koranggg...

dah lame aku xupdate blog aku seko nie? huhuhu

almaklumlaaa...bz menjadi student SPM nie kannnn >,<

orait! rini aku nak crite pasal annual dinner aku kalian kedua di skola KV DUHMS nie...

first time dlm sejarah kamus hidup aku bsekolah ade mjlis cenggini...

taun lpas dress up biase2 jer...macam PEREMPUAN MELAYU TERAKHIR yawwww...

but...taon nie haaaaa....VOGUE taww (actlly xvogue mane ponnnn ;p) hihihii

kali nie barang2 pakaian aku sume disponser oleh kak ngah aku memandangkan die sowang jer yang pandai 

dress up sume2 bagai nie kan =) (thanks angah!)

first time lg skali aku pakai dress seumo idup aku..mekap pon aku pkai sendiri..

lens pon aku pakai sendiri even frst time aku pkai...

keyhla...penat dah aku membebel sensowang kat sini...

korang tengok jerla gmabar2 aku time kat annual dinner nie keyh..

AWAS! 
time tengah tengok gambar2 aku nie,korang jangan nk tersengih2...tersenyum2..tergelak terbahak2 pulak yerp... ^^


ADIOSSSS!!













WAS TAG IT:

Wednesday, 5 June 2013

Terima Kasih :)

Assalamualaikum...

update lagi aku ney..adehhh =,="

mesti korang bosan kan asyik muke aku jer yang updte

hahahahahaha! *gelak jahat

peduli aper aku...

hak update hak aku =P hehehehehe

tadi time aku tengah blogwalking,ramai bloggers pasang lagu IAMNEETA-TERIMA KASIH

dalam blog diorang..hmmmm

memang tak dinafikan lagu tu memang best giler!

before this pon aku dah pernah dengar dah lagu tu

dari member satu dorm aku kat skolah..

hari-hari dok nyanyi lagu tu sampai aku pon da boley hafal..

hhihihiiihihiihii =)

so lagu nie jugak khas untuk abang sayang aku ^^

erkkkkk!! abang sayang??? oppsss!! =P

heeeeeeeee! ! !

and this liriknya for u all nak taw lirik dia lah ;) hope enjoy it!!


Rangkap 1:
Tidak pernah ku rasa perasaan yang begini
Tulus tuk mencintaimu

Semua kerna dirimu ku berubah
Hidup kini penuh dengan senyuman

Oh sayang datanglah ku inginkan dirimu
Dekatlah padaku ku rindukan pelukmu

Terima kasih atas segalanya
Yang telah kau beri amat ku hargai
Semua ku simpan di dalam hati
Penuh riang tawa mesra
Terus terukuir di hati

Rangkap 2:
Siapa sangka kan bahagia
Bila dulu pernah luka
Cinta datang tak diduga
Bawa hingga syurga

[Ulang Rangkap 1]

Source: http://www.lagubestbest.com/2012/10/iam-neeta-terima-kasih-lirik-video-muzik.html#ixzz2VKJwaQ5g

Tuesday, 4 June 2013

Keep it up ! !

Assalamualaikum...

pejam celik pejam celik

da nak tinggal brape ari lagi nk cuti kn??

huhuuhuhu T,T

homework sume dah la tak siap lagi

TAK SENTUH pon if u all nk taw..uwaaaaaaa!!

aku pon tak taw bile nak buat..

hmmmmmmmmm...

memang aku dah agak dahhh

takkan ku sentuh punye buku-buku nie bile dah cuti nie..

huhuhuhuhuhuhu

mampus aku kena marah ckdu nati..

memang muke niela yang bakal duk luar and kena marah nati ;p

hahahahaha

dah last year baru kau nak buat dajal kt sekola ea..wat bega (bhse nogori) sikit ^^

bile lah aku nak brubah neyyyyyy 




grrrrrrrrrrrrrrr!!! 

dah la stiap kali dalam kelas

first-first tu dah oke mate segar

then,bile dah lame-lame tu

bile cikgu dah start berceramah

aku akan jadi macam gini

!
!
!
!
!
!
v



and this also


!
!
!
!
!
!
!
v



Why?? why?? and whyyyyy???

why i must be like that huh??? huhuhuhuhu





Come on sis!!

i know u can!

Keep it up wokey??!

CHAYOK-CHAYOK!






Monday, 3 June 2013